11 червня, в першу неділю після П’ятидесятниці,  Всіх святих, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці в с. Латірка, що на Воловеччині.

При вході до храму архієрея зі словами вітань зустрічали вихованці Недільної школи та настоятель храму –протоієрей Петро Лях.

Перед початком Божественної літургії владика звершив освячення оновленого храму.

Його Високопреосвященству під час Божественної літургії співслужило духовенство єпархії, зокрема й Воловецького благочиння.

За богослужінням особливо усердно звучала молитва про мир в Українській державі та припинення лихоліття.

В кінці був звершений Хресний хід навколо храму з читанням уставного Євангелія.

Після цього владика звернувся до присутніх з вітальним словом та привітав настоятеля храму з важливою подією приходу.

«Що робити, аби мати співпричетність Духу Святому разом зі Всіма святими? У першу чергу, треба знати і пам’ятати: Царство Небесне знаходиться в серці людини, – як зазначено у святих отців і Божественному Євангелії. А в серці можуть бути пекло, пустота, рости терня чи, навпаки, пшениця і добрі плоди Святого Духа. Тож, щоби стяжати Духа Святого і уподібнитися святим, що є ціллю життя православного християнина, треба жити в покаянні, обов’язково належати до єдиної спасительної Православної Церкви, відвідувати Божий храм, мати часту сповідь і Причастя, сердечну молитву, брати участь в інших Таїнствах  і   робити таємно добрі справи, – усе це стяжає Дух Святий в наше серце. А преподобний Паїсій Афонський каже, що для початку добрих справ свою голову треба зробити на зразок фабрики з виробництва добрих думок. Адже спочатку ми подумки плануємо зробити милостиню, далі її готуємо і відтак даємо… Біля добрих людей завжди добре бути – вони можуть не казати ні слова, проте поруч з ними відчувається Царство Небесне. Нехай всі святі допоможуть нам через добрі справи зігрівати один одного любов’ю та бути твердими у вірі православній!», – зазначив архіпастир у слові проповіді. 

На завершення владика призвав на усіх Боже благословення.

Фото: Віталій МУХА

1 коментар

  1. “Обов’язково належати до єдиної спасительної Православної Церкви”, що мав на увазі владика говорячи такі слова, невже владика має наувазі, що тільки належність до православної церкви може спасти людей, а іншим конфесіїям в Царство Боже неможна попасти ніяк?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.