28 серпня в день Успіння Пресвятої Богородиці з благословення керуючого Мукачівською єпархією, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора спільними зусиллями Інформаційного відділу Мукачівської єпархії та філії НТКУ «Закарпатська регіональна дирекція» вийшла в світ чергова телепрограма «Духовні обрії».

Цього разу ефір був присвячений темі: «Освячення будинку: мета і зміст».

Ведучий телепрограми: протоієрей Олександр Монич, голова Інформаційного відділу Мукачівської єпархії.

Гостем телепрограми був протоієрей Віталій Апшай, кандидат богослов’я, священнослужитель Ужгородського Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору.

Між іншим в студії були озвучені такі питання та відповідно відповіді на них: Що означає слово «освячення»? Навіщо потрібно освячувати оселі, машини, офіси, речі? Як внутрішньо і зовні готуватися до освячення чогось? Яка різниця між освяченої річчю і амулетами, кулонами? Що порекомендуєте тим, хто дивитись на чин освячення, як на зовнішній атрибут «вдачі», «амулет» і т.д? Якщо в людини є певні проблеми в сім’ї, роботі, в душі, чи потрібно відразу все навколо освячувати? Чому часто після освячення священнослужителем чогось в людей не зникають проблеми? Можливо нічого не потрібно освячувати взагалі? Чи якась градація по своєрідній «шкалі» сили освячення? Як не перетворити щорічні освячення будівель в «обов’язковий протокол»? Чи може звичка до освячень перетворитися в страсть і як з цим боротися? Чи можна хвалитися освяченою квартирою?

Нагадуємо! Всі наші телепрограми в записі Ви завжди маєте можливість переглянути на офіційному телеканалі Мукачівської єпархії SinopsisTV. Електронна скринька програми: dychovni.obrii@ukr.net

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=32SetxZiFrM&w=420&h=315]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.