20 квітня директор Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна) (Мукачівська єпархія), доцент кафедри історії України УжНУ, кандидат історичних наук Юрій Данилець прочитав лекцію для студентів та аспірантів Католицького університету в Ружомберку (Словаччина) на тему «Державно-церковні відносини на Підкарпатській Русі в 1920-1930 рр.».

verkhДоповідь інтегрована до курсу, присвяченого історії Чехословаччини міжвоєнного періоду, який читають науковці кафедри історії філософського факультету. Ужгородський науковець Юрій Данилець перебуває у словацькому виші в рамках ґранту Національної стипендіальної програми Словацької Республіки (SAIA).

Після лекції доцент Петер Жматло (PhD) ініціював обговорення та дискусію, в якій взяли участь всі присутні. Наприкінці зустрічі ужгородський учений ознайомив присутніх із здобутками колективу кафедри історії України і передав для бібліотеки факультету свої найновіші праці, зокрема монографію румунською мовою «Viaţa Sfântului Alexie Carpatinu» (Життєпис святого Олексія Карпатського), що вийшла друком у видавництві «Areopag» у Бухаресті (Румунія).

 За матеріалами: http://mediacenter.uzhnu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.