З Різдвяним благовістом з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського за підтримки намісника Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря архімандрита Спірідона (Ляшко) та братіі обителі до мам і бабусь, дорогих дідусів і батьків завітала й Іршавська молодіжка.

«Нажаль є сотні людей похилого віку, які доживають життя на одинці в державних закладах опіки. До такого закладу, що є в Іршаві, в ці різдвяні дні завітали і наше братерство. Це найбільший будинок  пристарілих в області де проживають 165 людей похилого віку. Коляда і смаколи для нас − це дрібниці, а для них свято. Для когось з них, враховуючи вік і хвороби, це Різдво може буде останім. Якби фото могло передавати ту теплоту з якою зустрічають ці люди! Їх тремтячі руки, які беруть гостинці та їх уста, які з усіх сил, на повні груди величають у коляді Богонемовля. Тут у цих стінах час зупиняється. Тут уже всі готуються до зустрічі з Новонародженним Царем Слави. Може це звучить важко та так воно і є…, але в більшості з цих бабусь є надія повернутись у рідний дім де пройшло життя. В них є сильна віра, що хтось прийде і просто з синовньої любов’ю вислухає їх. В ниї є непідробна любов до усіх оточуючих» − прокоментував подію, голова Іршавської молодіжки, архімандрит Агапіт (Шпеняк).

Дорогі в Христі брати і сестри, дорога молодь не забувайте за таких людей. Навідуйтесь до них, діліть частичку свого серця і даруйте всім любов християнську. Христос Рождається! Славімо Його!

Загалом, братство відвідало: всі відділення Іршавської ЦРЛ, будинки де проживають одинокі люди м. Іршава, Ільницьку школу-інтернат, сім’і одиноки людей району, Психоневрологічні диспансери (№1 та №2) , також тубдеспансер с. Довге, дитячий будинок сімейного типу, тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.