УЖГОРОД-ПОЧАЇВ. Молодь єпархії відзначила Новий рік спільною молитвою в Почаївській Лаврі

Кожного року, напередодні Новоліття, до шанованої святині України – Свято-Успенської Почаївської Лаври, з паломницькою поїздкою вирушає молодь з різних куточків України і з-за кордону. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Онуфрія і в цьому році був проведений щорічний новорічний молодіжний форум.

З Ужгорода, Мукачева та Іршави з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського в напрямку до Почаєва вирушили молоді люди з кількох молодіжок єпархії, які вирішили зустріти новий 2018 рік не так як завжди, і що основне, з молитвою.

Супроводжували молодь священнослужителі єпархії, зокрема протоієрей Василій Онисько, голова Мукачівського молодіжного братства на честь прп. Сергія Радонезького і архімандрит Агапіт (Шпиняк), голова Іршавської молодіжки на честь Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.

Протягом троьох днів, з 30 грудня до 1 січня включно, молодь із духовними наставниками відвідували Всенічні бдіння, Божественні літургії, в тому числі і в день пам’яті преп. Амфілохія Почаївського.

За Божою милістю, також вдалось вклонитися святиням святої обителі, попросити Бога і Божу Матір про найсокровенніше і з миром в душі зустріти Новоліття. А безпосередньо його зустріч відбулася не гучними святкуваннями та феєрверками, а палкою та дружньою молитвою, єднанням душ та сердець, вітаннями один одного у приємній компанії.

Кожен з трьох днів був насичений цікавими екскурсіями, зустрічами, бесідами зі священиками, ранішніми та вечірніми службами.

1 січня по обіді на традиційну зустріч Молодіжного форуму з Митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм зібралися тисячі молодих людей. Митрополит Сергій мудро та розсудливо відповів на численні запитання молоді.

Сповнені незабутніми враженнями і сподіваннями на те, що рік який розпочався на благословенній Божою Матір’ю  землі, буде наповнений благими митями життя, молоді люди повернулись на Закарпаття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.