МИКОЛАЇВСЬКИЙ МАРАФОН. ВЕЛИКИЙ БЕРЕЗНИЙ. Вітання для недужих районних медичних закладів

Марафон святого Миколая Чудотворця завітав і у Великий Березний, а саме у Храм-капличку на честь великомученика та цілителя Пантелеймона, що на території районної лікарні.

– Традиційно свято розпочалося з ранкового богослужіння та Божественної літургії, на яких особливо була піднесена молитва за мир в Україні, – розповідає настоятель каплиці протоієрей  Серафим Гичка. – Незважаючи на буденний робочий день велика кількість прихожан була присутня на службі, що ще раз підкреслює особливу любов і повагу людей, та, зокрема,  діток до цього великого святого.  Свідчить про це і те, що багато з них приступили до Таїнств Сповіді та Причастя. Але найбільш довгоочікуваний момент почався вже після закінчення Богослужіння. 

Спочатку для всіх прихожан виступили вихованці Недільної школи, які підготували невелику виставу про життя святого Миколая, розповіли віршики, та заспівали пісень.  Також у виставі взяли участь наші гості – вихованці Великоберезнянської санаторної  школи-інтернату, які і надалі будуть відвідувати недільні богослужіння у супроводі вихователів, та готуватися до сповіді та Причастя. Відповідно всі отримали солодкі подаруночки, натільні хрестики та іконки святого.  Перепало трохи солодощів і прихожанам, адже святий Миколай любить не тільки діток, а й дорослих.

Потім, з вихованцями Недільної школи, ми відправились в дитяче стаціонарне відділення районної лікарні, де знаходяться дітки яким, на жаль, судилося зустріти це свято на лікарняних ліжках. Щоб трохи повеселити їх, наші дітки продемонстрували їм виставу, розповіли віршики та заспівали пісеньки. Потім всі отримали подаруночки.

Далі ми завітали до Великоберезнянського Відділення обласного Центру комплексної реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів, де знов-таки привітали діток, що там знаходяться, та залишили подарунки для тих, хто вже після процедур відправився додому.

Насамкінець, як завжди, обійшли персонал лікарні та всіх хворих, помазали святим миром,  привітали їх зі святом та подарували всім натільні хрестики та іконки святого Миколая Чудотворця, як згадку про сьогоднішнє свято, з надією на скоріше виздоровлення.

Висловлюємо велику вдячність всім благодійникам, яким не байдужі дитячі посмішки та радісні сяючі очі, та які допомогли зібрати майже 100 подарунків та підготувати свято недужим діткам.

Це свято кожного разу показує та нагадує нам наскільки важливий приклад особистого життя. Минуло сотні років з того часу, коли жив святитель Миколай, та його святе життя й неймовірне милосердя залишило такий великий слід в душах людей, що навіть тепер майже весь світ, віруючих чи не віруючих, даруючи подарунки діткам, хоч в маленькій частинці наслідують його.

Дай Бог, щоб молитвами святого Миколая Чудотворця кожен з нас, своїм життям, словами та справами, залишив після себе Богоугодний слід любові та милосердя!

                                                                                                                                                  прот. Серафим Гичка,

настоятель Храму-каплички на честь великомученика та цілителя Пантелеймона смт. Великий Березний; відповідальний за роботу єпархіального Відділу у справах сім’ї, Великоберезнянського благочиння.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.