УЖГОРОД. Архієрей звершив Божественну літургію у Свято-Володимирівському храмі

12 листопада, в 23-у неділю після П’ятидесятниці, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в храмі на честь святого рівноапостольного великого князя Володимира, що в місті Ужгород.

Перед початком богослужіння до храму прибули десятки вірників, які взяли участь у Хресній ході від кафедрального Свято-Хрестовоздвиженського православного собору міста над Ужем.

Свого архіпастиря з радістю та любов’ю зустрічали прихожани разом з настоятелем храму – протоієреєм Василієм Мищаком.

Його Високопреосвященству під час Божественної Літургії співслужило численне духовенство єпархії, зокрема Ужгородського міського й районного та Мукачівського благочинь.

За богослужінням архієрей підніс особливі молитви за мир та спокій на рідній українській землі.

Прикрашав літургію спів хору колективу Іршавщини.

Наприкінці владика звернувся до боголюбивої пастви з архіпастирським словом настанови, в якому акцентував увагу вірників на найважливішому під час земного життя, задля спасіння душі – любові до всього і кожного без винятку.

“Слово «любов» невпинно згадується в Євангелії і є основоположним постулатом в домобудівництві нашого спасіння. Часто з амвону ми проповідуємо про це добродіяння, але нині звернімо особливу увагу на слова відомого святителя нашої Церкви, митрополита Антонія (Сурозького), які мають стати для нас гаслом у прагненні до спасіння своїх безсмертних душ. Він зазначає: «І відкриється нам на Страшному Суді, що смислом нашого земного життя була любов»! Дорогі браття і сестри, якщо між нами, людьми, не буде любові – гріш нам ціна, ми стаємо як «мідь, що дзвенить, або кімвал, що бриньчить», за словами апостола Павла», – відзначив владика.

Відтак архієрей привітав настоятеля храму, прихожан і всіх вірян з недільним днем, після чого  закликав на присутніх Боже благословення.

Фото: Іван ФЕННИЧ,

Ольга ПАЛОШ

З хронікою буття даної релігійної громади пропонуємо ознайомитися із наступних матеріалів рубрики «Цікаве про Храм»:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.