Днями‚ уже за доброю традицією, відбулася паломницька поїздка медичних працівників Іршавських: райлікарні та працівників амбулаторій ЗП-СМ до святих місць. Цього разу вони мали змогу відвідати монастирі‚ що знаходяться на рідній закарпатській землі і молитовно вклонитись святиням краю.

Група паломників‚ у складі 46 осіб‚ разом з духовним керівником – протоієреєм Богданом Бабинець‚ настоятелем Свято-Успенського храму с. Хмільник розпочала свою поїздку зі Свято-Михайлівського чоловічого монастиря с. Грушово Тячівського району.

Ранішня літургія налаштувала всіх присутніх на молитву‚ а розповідь про історію обителі переносила паломників на цілі століття у давні часи. Найбільш вразили всіх останки убитих монахів-захисників.

Цього дня паломники побували також у чоловічих монастирях сіл Бедевля та Теребля‚ де мали змогу відслужити молебні та доторкнутись до історії від часу заснування і аж до сьогодення. Радо й привітно зустрічали паломників і стіни жіночих монастирів у селах Вільхівці та Углі.

Свято-Троїцький монастир у с. Вільхівці зустрів нас копією ікони Богородиці «Віфлеємської»‚ яка привезена із Святої Землі. Углянський монастир зачарував всіх присутніх майже тисячолітньою історією і дав можливість вклонитися чудотворному образу Боголюбської Богоматері‚ старовинна копія якого знаходиться у його стінах.

Далі дорога паломників вела через красу осінніх гір до с. Мала Уголька‚ до великої святині нашого краю – мощей преподобного Іова Угольського. Потрапивши під склепіння храму‚ присутні відчули неймовірну радість‚ адже крім змоги приложитись до святих мощей вони змогли побувати на святкуванні‚ що розпочиналось з нагоди пам’яті віднайдення його святих останків.

І вже пізно‚ під вечір‚ автобус із паломникам направився до Чумалівського монастиря. Величавий храм в честь Вознесіння Господнього зустрів нас вечірнім Богослужінням.

Сповнені благодаті Божої й миру в душах, вдячні учасники паломницької групи повернулись до своїх домівок.

Текст і фото: протоієрей Богдан Бабинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.