МУКАЧЕВО-ЄРУСАЛИМ. Вірники Мукачівської єпархії звершили паломницьку поїздку до святинь Єрусалиму

У період з 18 по 25 вересня 2017 року групи, організовані Паломницьким Центром Української Православної Церкви, побували в Ізраїлі, Йорданії та Єгипті (на горі Синай). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на pilgrims.in.ua.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського святині святого града Єрусалима відвідала і паломницька група вірян та священнослужителів Мукачівської єпархії.

Очолив паломницьку групу настоятель Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря, благочинний чоловічих монастирів Мукачівської єпархії – архімандрит Митрофан (Шимон).

Поїздка була приурочена до свята Різдва Пресвятої Богородиці. 21 і 22 вересня сотні паломників взяли участь у Божественній літургії в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового.

Під час паломництва прочани також мали можливість ознайомитися з історією монастирів та вклонитися святиням Єрусалиму. Зокрема програма включала в себе відвідування: гори Фавор, монастиря Преображення Господнього, міста Назарет, храму святого архістратига Гавриїла, місця Благовіщення, Кани Галілейської, міста Капернаум, Магдали, храму святої рівноапостольної Марії Магдалини, гори Блаженств, святої річки Йордан, монастиря святого Герасима Йорданського, Ієрихону, Сорокаденної гори, монастиря святого Георгія Хозевіта, Віфанії, монастиря Марфи і Марії, гори Єлеон, місця Вознесіння Спасителя, Гефсиманського саду, монастиря святої Марії Магдалини, гробниці Божої Матері, місця Різдва Пресвятої Богородиці, «Via Dolorosa» – Хресної дороги Спасителя на Голгофу, храму гробу Господнього, Голгофи, Каменю Помазання, Сіонської горниці – місця Тайної Вечері, тощо.

Більшість духовенства та прочан відвідали святе місце − вперше. З великим хвилюванням та радістю водночас паломники вклонилися місцям життя Господа нашого Іісуса Христа та Його Пречистої Матері. Всі без виключення паломники констатували факт відчуття великої мирності душі на Святій Землі, адже назва Єрусалим так і перекладається, “місто миру”.

 «Така масова акція змогла відбутися лише завдяки об’єднаним зусиллям кількох десятків Паломницьких служб Української Православної Церкви, — зазначив в своєму коментарі директор Паломницького Центру Української Православної Церкви Володимир Теліженко. — Ми розуміємо, що будь-яка закордонна поїздка вимагає великих витрат, які є для багатьох віруючих головною перешкодою для відвідування Святої Землі. У зв’язку з цим ми сконцентрували свої зусилля на централізації роботи. Нам вдалося отримати пільги на авіаперевезення в Ізраїль, знижки на проживання паломників в готелях і на транспортне обслуговування. Завдяки спільним зусиллям близько двох з половиною тисяч паломників з Української Православної Церкви за невеликий період побували в Ізраїлі, відвідали гору Синай в Єгипті і вклонилися християнським святиням Йорданії», – цитує Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.