У ніч з 28 на 29 вересня з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, в Ужгороді відбудеться Хресний хід навколо міста.

Збір учасників – у четвер, 28 вересня, о 19.30 у Свято-Троїцькому храмі (район Боздошського парку), де священослужителі звершать молебень за благословенний початок Хресного Ходу.

Після цього орієнтовно о 20.00 розпочнеться Хресний хід, який триватиме аж до ранку.

Маршрут Хресного ходу пролягатиме від Боздошського парку у сторону Нового району, вул.8 Березня – Ген. Свободи – Можайського, відтак на Минай-Розівку-Кінчеш-Баранинці-об’їзною дорогою – до словацького кордону – вул. Собранецьку-Закарпатську-Загорську, Баб’яка і знов до храму у Боздоші, де буде звершено ранкове богослужіння.

Вірники загалом мають здолати орієнтовно 31 км, що, до слова, майже дорівнює кілометражу Хресного ходу до с. Домбоки Мукачівського району на свято ікони Божої Матері «Скоропослушниця» – 35 км.

Нагадаємо, уперше Хресний Хід навколо Ужгорода відбувся 2014 року і став щорічним традиційним. Відбувається він напередодні вшанування ікони Божої Матері «Призри на смиреніє», яка й супроводжує учасників Хресного ходу. Окрім того, завжди у молитовному шляхові вірники з великою шаною несуть святиню кафедрального собору Ужгорода– ікону Божої Матері «Ужгородську». До слова, символічним є те, що Хресний Хід відбувається опісля Дня міста обласного центру Закарпаття, а також на другий день після престольного свята кафедрального собору Ужгорода. Як це було в минулі роки можна ознайомитися тут, тут і тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.