Вірники Мукачівської єпархії взяли участь у Хресному ході до Почаєва (+ФОТОРЕПОРТАЖ)

Щороку в традиційному Хресному ході, який стартує 19 серпня з Кам’янця-Подільського і завершується 25 серпня в Свято-Успенській Почаївській Лаврі, беруть участь тисячі вірників з усієї України, зокрема і з Мукачівської православної єпархії.

Впродовж тижня люди різного віку, включаючи маленьких дітей, з неперестанною молитвою на вустах та в серці долають понад 200 кілометрів до Почаївської Лаври, яка 28 серпня відзначає своє престольне свято.

Всього цьогоріч у молитовній ході за різними підрахунками взяло участь понад 20-25 тисяч паломників. За словами учасників минулорічного ходу, в 2017-му кількість молільників суттєво збільшилась, – про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Паломників Мукачівської єпархії з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського супроводжував намісник Свято-Троїцького жіночого монастиря с. Буківцьово Великоберезнянського району, ієромонах Рафаїл (Король).

«Цього року Хресний хід був нелегким через погодні умови – майже зі старту, протягом кількох днів падав сильний дощ, і ми, в прямому сенсі слова, грузнули в болоті. Віряни важко йшли, падали, несли візочки з дітьми на руках і всі плакали. Та Господь нас не полишав – ми всюди відчували Його Божественну силу і благодать. Після таких складних днів на небі з’являлися видимі хрести, а також рідкісні природні явища – навколо сонця була зафіксована веселка! В такі моменти ми раділи наче діти. І, звісно, ми всі благодаримо Бога і Матір Божу, що попри все живими достигли Свято-Успенської Почаївської Лаври та одухотвореними повернулись додому!», – поділилась враженнями від Хресного ходу одна із учасниць, вірниця Мукачівської єпархії.

Підготувала Ольга ПАЛОШ

Фото паломників Мукачівської єпархії

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2CW93CiUIt4&w=560&h=315]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.