МУКАЧЕВО. Кафедральний собор молитовно вшанував своє престольне свято (+ФОТОРЕПОРТАЖ)

5 серпня Православна Церква вшановує молитовну пам’ять чудотворної ікони Божої Матері “Почаївська”. Цей день є престольним святом центрального кафедрального собору Мукачівської єпархії, що знаходиться в місті Мукачево.

mWDPFFЩороку цього дня урочисте богослужіння очолює керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Святкове богослужіння в кафедральному соборі владика звершив при великій кількості вірників та духовенства.

Під час літургії була піднесена сугуба молитва за мир в Україні. Після Євхаристичного канону владика звершив дияконську хіротонію над випускником Київської духовної семінарії, Миколаєм Дупин.

Після літургії владика звернувся до присутніх з промовою в якій виокремив значення присутності в нашому житті молитов до Пресвятої Богородиці та Її предстательство в повсякденному житті віруючої людини.

«Сьогодні нас у храмі зібрала любов до Божої Матері. Ми зійшлися на це свято, щоб молитовно принести подяку Матері Божій, Яка явила велику допомогу в годину випробувань нашої Батьківщини, і чесному Її образу ’’Почаївському’’. Пройшло багато часу, проте і сьогодні Пресвята Богородиця не полишає нас, Вона видима й присутня у більш як трьохстах чудотворних іконах, які просяяли особливою благодаттю у різні часи на нашій землі. Будемо ж, дорогі брати і сестри, і ми молитися до Божої Матері, щоб Вона не відвернула від нас Свій чесний омофор, щоб Її присутність у нашому повсякденному житті була непохитна. Для цього потрібно мати тверду віру і постійно просити допомоги у милостивого Бога. Тому нехай молитви, які сьогодні підносимо ми у цьому храмі, де особливо шанується Почаївська чудотворна ікона Божої Матері, будуть запорукою постійного Її перебування, піклування і заступництва над усіма нами», – відмітив архієрей.

Насамкінець урочистого богослужіння довкола собору віряни та духовенство разом зі своїм архієреєм звершили хресний хід з Почаївською іконою Божої Матері, в кінці якого владика призвав на усіх Боже благословення.

Нагадаємо: В Мукачівському кафедральному соборі знаходиться точна копія чудотворного образу Божої Матері “Почаївська”. Копія ікони Богородиці розташована, як і в Свято-Успенському храмі Почаївської лаври, над Царськими воротами, в зіркоподібному, сяючому різнокольоровими каменями кіоті.

Фото: Віталій МУХА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.