МУКАЧЕВО. Молебень для людей з вадами слуху відбувся в Росвигівському кафедральному соборі

Недільного дня, 30 липня, у Росвигівському кафедральному соборі на честь Різдва Божої Матері м. Мукачева відбувся молебень для людей з порушеннями слуху.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського молебень із закликанням Духа Святого на всілякі добрі справи відслужили клірики кафедрального собору – протоієрей Георгій Шелельо та диякон Тарасій Шелельо, який зокрема здійснював для нечуючих людей сурдопереклад на жестовій мові.

Протягом моління глухі люди з великою увагою сприймали кожен жест сурдоперекладача, адже для них це є можливістю пізнавати цінності духовного життя.

«Проповідувати віру Христову на мові жестів вкрай важливо. Адже в нас на Закарпатті в обласній організації УТОГ нараховується понад 2 тисячі людей зі стійкими вадами слуху та мовлення. Усі вони мають потреби участі в богослужбовому житті Церкви. Сьогоднішній молебень для прихожан собору, які мають проблеми зі слухом став першим. Відтепер з благословення правлячого архієрея ми й надалі систематично будемо доносити слово Боже до цієї категорії осіб з обмеженими можливостями», – зазначає сурдоперекладач, диякон Тарасій Шелельо.   

   Фото: прот. Іоанн Бобуський

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.