КИЇВ. Владика Феодор взяв участь в урочистому молебені до Дня Хрещення Русі на Володимирській гірці (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО, ФОТО+)

27 липня 2017 року, напередодні свята Хрещення Русі та з нагоди святкування 25-ліття проведення історичного Харківського Архієрейського Собору, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом із Його Блаженством за богослужінням молились єпископат, духовенство усіх єпархій УПЦ, десятки тисяч православних віруючих з усієї України та групи паломників з Білорусії, Молдови, Румунії та інших країн.

Участь у молебні, Хресній ході до Києво-Печерської, Успенської лаври та Всенічному богослужінні напередодні молитовної пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира взяв участь також і керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=AE6EiK6kFzo&w=560&h=315]

Завтра, 28 липня, урочиста Божественна літургія розпочнеться о 900. Богослужіння очолить Предстоятель Української Православної Церкви. Відбуватиметься пряма телетрансляція на ТК Інтер.

Після завершення молебню Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до велелюдної пастви з вітаннями та напутнім словом.

Перед початком богослужіння на Володимирській гірці відбувся брифінг для провідних засобів масової інформації України, на якому Предстоятель зазначив, що День Хрещення Русі є нашим національним святом і Українська Православна Церква традиційно проводить його у молитві та хресним ходом. Також Його Блаженство приділив особливу увагу тому, що цьогорічний Хресний хід супроводжуватимуть 11 чудотворних ікон, шість з яких – явлені у новітній період життя Церкви після Харківського Архієрейського Собору.

«Явлення цих ікон підтверджує правильність нашого вибору, який ми зробили на Харківському Архієрейському Соборі», – наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Після молебню розпочався масштабний багатотисячний хресний хід зі святинями до Києво-Печерської Лаври, де і розпочалося Вечірнє богослужіння. Пряму трансляцію урочистостей дивіться на телеканалі “Інтер”.

 

За матеріалами: news.church.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.