Недільного дня, 2-го липня, після Божественної літургії у Свято-Іллінському храмі с. Ірлява Ужгородського району, наймолодші прихожани, діточки, здійснили велопробіг до туристичної бази «Золота Підкова», що неподалік Середнього, в селі Андріївка.

Подібний захід з благословення керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, за останній рік відбувається вже друге.

За словами настоятеля Свято-Іллінського храму с. Ірлява, протоієрея Андрія Пишки, подібні заходи неабияк згуртовують релігійну громаду й роблять цікавою позаслужбове життя прихожан.

«Так як село є маленьким, то і якихось заходів, що додавали б дітям живості бракує. Саме тому наші вірники зініціювали проведення подібного велопробігу. Проїхавши на велосипедах майже 5 км, діти з батьками змогли добре відпочити у туристичному комплексі, розважитись, поспілкуватись і підкріпити свої тілесні та духовні сили», – зазначив о. Андрій.

У планах же прихожан Ірляви є проведення й більш масштабних велоакцій, в яких би брали участь і вірники сусідніх до села храмів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.