У суботу, 3 червня, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського на території кафедрального Свято-Хрестовоздвиженського православного собору м. Ужгорода відбувся дитячий фестиваль «Фарби дитинства».

Свято з нагоди Міжнародного дня захисту дітей вже стало щорічним і цьогоріч відбулося втретє.

Метою дитячого свята, організованого Центром захисту материнства, сім’ї та дітей-сиріт “Спаси і сохрани”, який діє при кафедральному соборі, – є допомога дітям методами арт-терапії долучатися до творчості та поринути у невіртуальний світ ігор та забав.

Розпочалась святкова програма з танцювальних і пісенних виступів, які підготували вихованці родинного будинку «Нова сім’я».

Після чого діти різного віку розійшлись по декількох локаціях і змогли знайти для себе улюблене заняття.

Зокрема діяли такі локації: знайомство з діяльністю центру «Спаси і сохрани»; піскова терапія; малювання на камені; дитяча перукарня; «живі» картини; арома-камінчики; спортивна зона; хімічна лабораторія та ін.

Діточкам допомагали волонтери, які вправно підказували й додавали впевненості.

Захід видався цікавим і сповненим позитивних емоцій не тільки  для дітей і молоді, а й їхніх батьків чи інших осіб, які були разом з ними.

Організатор свята та керівник центру “Спаси і сохрани”, психолог Марія Гичка-Сидор розповідає, що ідея проведення такого заходу визрівала давно. «Хотілось створити святкове сімейне затишне свято. Було бажання, щоб діти могли доторкнутися до культури, до мистецтва, адже мистецтво лікує дітей. Гра в піску, малювання, ліплення – усе це допомагає дітям позбутися агресії, страхів, а також позначається на їхньому загальному розвитку в майбутньому»,  – наголошує Марія.

Також усі діти, що прийшли на свято ласували тістечками, морозивом та свіжоприготованими коктейлями.

Фото: Ольга ПАЛОШ

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.