Прикрашаємо храм до Дня Святої Трійці (+Фото)

Уже найближчої неділі, 4 червня, будемо молитовно відзначати одне з головних церковних свят – День Святої Трійці. У цей період уся природа напоєна пахощами і барвами свіжої зелені. І саме напередодні «зелених свят» – як кажуть в народі, прийнято прикрашати храми та домівки зеленню, квітами чи гілками дерев або кущів. Пропонуємо до вашої уваги цікаві ідеї прикрашання аналойних ікон та загалом  храму до свята Трійці, з наочними фото прикладами в додачу – від Олександра Алмашія, члена молодіжки на честь Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) села Кучава Мукачівського району, який у храмі на честь пророка Іллі відповідає за створення квіткових композицій і на високому рівні володіє церковним флористичним мистецтвом:

– До свята Трійці всі ікони по можливості повинні обрамуватися зеленню. Зелений колір – символ надії і юності. За прикладом древніх християн, в це свято ми прикрашаємо храм і своє житло деревами, травами і листям. Храм стає наче запашною подібністю гаю в Мамре, де під покровом великого дуба Авраам шанував Триєдиного Бога.

Підлога в храмі вистилається зі скошеної трави, а прикраси складаються зі всіляких кольорів квітів, у тому числі і польових. Традиційним елементом оформлення вважаються гілки берези. Ними також можна прикрасити ікону, підлоги у вівтарі і храмі. Квіти в храмі створюють святковий настрій і стають нерукотворною прикрасою.

На рахунок того, які квіти повинні бути в храмі, то на цей раз я дам просту рекомендацію. Особисто для прикрашання аналойної ікони,  алтарної частини  використовую польові та домашні квіти. І дуже багато зелені. Особливо радує те, що на сьогоднішній день є багато квітів в полі та в домашньому саду! Це можуть бути такі квіти, як півонії (різних кольорів), ромашка польова, дзвіночки, троянда домашня, люпин (різних кольорів) та можна іриси. Головне правильно підібрати кольорову гаму!

Також я використовую атласну стрічку та різні елементи, які б змогли прикрасити квіти. Але не забувайте, що по всіх питаннях і тому, які квіти краще використовувати, слід радитись з настоятелем вашого храму.

Щодо особистої консультації або інших запитань, ви завжди можете зв’язатися зі мною за тел.: 0995372360. Також мої проекти можна подивитися на сторінці instagram: https://www.instagram.com/salmashiy_99/?hl=ru або на сторінці Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008188899896.

Бажаю, аби ваші композиції виходили такими, якими ви їх запланували!

Розмову вела Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.