ІРШАВА. День Матері в Ільницькій школі-інтернаті

Напередодні Міжнародного Дня Матері, який відзначатиметься найближчої неділі, 14 травня, привітати викладачів і вихованців Ільницької школи-інтернату з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського прибув намісник Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря – архімандрит Спірідон (Ляшко).

Під час святкової концертної програми отець зі щирими словами привітав усіх присутніх, нагадавши якою цінністю для кожного є мама.

– На жаль, в багатьох з цих малят її немає та в серці кожного мама жива, незважаючи на її стиль життя і те, яка вона. Для дитини мама завжди найкраща, хай оточуючі іноді засуджують та дитяча любов до матері є справжньою.   Ця любов вічна та ніколи не бачить помилок і не засуджує.

Спілкуючись з дітками з дитячих будинків в очах кожного можна прочитати, що вони чекають ту рідну серцю людину – маму. Чи вона безпритульна, чи випиває, чи навіть колись знущалася над ними та вони готові пробачити все заради найціннішого, що є на світі – обіймів рідної неньки.

Життя в дитячому будинку звісно хороше: дітки мають все та не мають любові матері, якої так прагнуть. Та все ж любов забуває все і все пробачає. Дуже хотілося б, щоб кожна дитина мала маму, яку так чекає побачити на порозі дитячого будинку.

Та є й інші гіркі життєві ситуації.  Відвідуючи пристарілі будинки ми бачимо людей, котрі в свій час віддали життя заради дітей. Жінки, які виховували дітей, тепер будучи сивочолими бабусями чекають смерті на одинці… Жах, сльози переповнюють серце, після відвідання таких закладів.

Життя, неначе бурхливе море, а мама, як той острів спокою, надії і любові. Тож, дорогі діти, любіть своїх матерів, адже вони заради вас ризикували колись своїм життям, народжуючи в муках. А Ви, дорогі мами, завжди пам’ятайте, що найдорожчий скарб, який дав Господь Вам – це Ваша дитина.

Кожен з нас уміє цінувати лише тоді, коли втрачає. Стоячи біля гробу матері, діти розуміють, що можна було частіше заходити в гості до неї, казати як сильно її любили та тоді вже пізно і докори сумління гризтимуть завжди.

Задумаймось і почнімо цінувати ту, котра подарувала нам життя, яка б вона не була і щоб не робила – любімо її, піклуймось і завжди пам’ятаймо – мама це святе, –  наголосив архімандрит Спірідон (Ляшко).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.