9 травня в м.Перечин урочисто відзначили 72-гу річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, повідомляється на офіційній сторінці Перечинської міської ради.

Урочисті заходи було проведено біля пам’ятника землякам, які полягли в роки Другої світової війни та на військовому кладовищі.

З вітальними словами до ветеранів звернулися міський голова Іван Погоріляк, голова районної державної адміністрації – Віктор Олефір, голова районної ради – Михайло Ласкін.

Болісними спогадами про пережиті воєнні роки перед присутніми виступив голова Перечинської районної ради ветеранів – Михайло Микович.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто не повернувся до отчого дому, віддав своє життя за щастя і свободу свого народу.


Сьогодні кривава військова агресія на Сході країни знову затьмарила наше небо, ледь не щодня забираючи життя найкращих українських воїнів. Титанічна битва нашого народу за перемогу триває. 
Саме подвиг ветеранів Другої світової війни надихає сучасних героїв до нових героїчних вчинків. Адже завдячуючи їм, ми маємо яскравий приклад незламності духу, сили волі та того, як сильно потрібно любити свою Україну, аби подолати ворога та вибороти перемогу.

Поминальну панахиду за полеглими відправили священнослужителі міста. З благословіння керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, участь в поминальних заходах взяв і благочинний Перечинського району, настоятель Миколаївського храму міста, протоієрей Володимир Грицько.

Після поминальної панахиди та заупокійних молитов, отець Володимир до присутніх звернувся з пастирським словом. Отець благочинний відмітив наскільки сильною є молитовна пам’ять про тих, хто своє життя поклав заради збереження миру та цілісності нашої Української держави.

«Ми повинні пам`ятати усіх, хто  загинув на цій війні. Вони, і тільки вони принесли нашій державі визволення та мирне життя», – відмітив священнослужитель.

Фото: Рената ЯЦИК

За матеріалами: 

https://www.facebook.com/Перечинська-міська-рада-950772251669720/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.