Минулого тижня, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Іршавське молодіжне братство за підтримки свого керівника архімандрита Агапіта (Шпиняка) організувало благодійний обід в  честь свята Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Молодь навідалася у найбідніші поселення і домівки тих, кого цурається суспільство – до ромів. Відтак понад 300 ромів отримали смачний святковий обід.

Відразу після благодійного обіду братчики вирушили до домівок соціально незахищених осіб, яким передали одяг та взуття від небайдужих людей. Також братчики навідались до Ільницькької школи-інтернату, де мали можливість поспілкувати з дітками.

Уже 10 квітня, у Вербну Неділю, молоді люди завітали до будинку пристарілих, де проживають 154 дідусів і бабусь. З гілочками верби і власновипеченими булочками братство навідалось до старших люде   й, які як завжди щиро прийняли молодь.  Спілкуючись з керівником братства старенькі дізнались багато корисного для душі.

«Ми повині любити всіх однаково, адже Господь не ділить на бідного чи багатого – для Нього ми всі рівні. До акції в день Благовіщення молодь по домівках готувала смаколики, щоб нагодувати три сотні людей, але це того варто, бо втома і виснаження зникають вмить,  коли бачиш емоції цих людей. З п’ятниці вже почалась підготовка до пасхальних акцій. Разом з молоддю  випікаємо паски – їх потрібно у кількості понад 7 тисяч. Добро творити легко, головне цього бажати!», – запевняє голова братства архімандрит Агапіт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.