В суботу, 8 квітня, продовжився період перебування дітей із зони АТО, а саме з м. Сіверська Донецької області, в Мукачівській єпархії.

Нагадаємо, за запрошенням керуючого Мукачівською православною єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського 20 дітей із особами, які їх супроводжували, перебували в Мукачівській єпархії з 5 до 9 квітня.

Третього дня діти у супроводі голів Молодіжного та Інформаційного відділів єпархії − протоієреїв Василія Керецмана та Олександра Монича завітали до міста над Ужем.

Насамперед діти відвідали Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького, де під час тематичних екскурсій мали можливість ознайомитися з різноманітними експозиціями та виставками. Зокрема діти відвідали відділи музею: природа, археологія, історія, народне мистецтво та етнографія.

Опісля діти разом зі священнослужителями побували в Ужгородському Свято-Воскресенському чоловічому монастирі, де їх радо приймав теплим обідом та екскурсією намісник обителі, архімандрит Марк (Куштан).

Маленькі гості також відвідали Пасхальну виставку писанок «Воскресни писанко», що біля будівлі Закарпатської ОДА.

Відтак малеча вирушила до оздоровчого комплексу «Смерековий камінь», що в с. Осій (урочище Кам’янка).

Опісля діти взяли участь у Вечірньому передсвятковому богослужінні в Свято-Пантелеймонівському монастирі с. Осій, після якого на них чекала смачна вечеря.

Загалом за період перебування в Мукачівській єпархії діти взяли участь в численних паломницьких поїздках до монастирів Закарпаття, пізнавальних екскурсіях по замках і, найголовніше, що підростаюче покоління мало можливість щодня помолитися за мир в Україні та за свої сім’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.