Клірики єпархії вперше за історію Ільницької школи-інтернату провели у закладі Таїнство Соборування

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Іршавське молодіжне братство на чолі зі своїм керівником архімандритом Агапітом (Шпиняком) організували проведення у школі-інтернаті одного зі семи церковних Таїнств – Соборування.
Здійснювали чин Таїнства священнослужителі Іршавського благочиння: архімандрит Спірідон, намісник Сілецького Свято-Іоанно-Богословського монастиря, настоятель храму Пресвятої Богородиці протоієрей Іоанн Тегза, священнослужитель Ільницього храму протоієрей Феодор Лях, настоятель храму Перта і Павла в м.Іршава протоієрей Василій Ігнат, ієромонах Євфімій, настоятель храму святого пророка Іллі с.Кучава ієрей Олександр Лендел, а також настоятель Свято-Василівського храму м.Іршава ієрей Іоанн Совтан.
Вихованці закладу разом зі своїми вихователями і вчителями мали можливі помолитись за своє тілесне і духовне зцілення, помазавшись священним маслом, а також почути слова святого Писання.

Після звершеного Таїнства зі словами настанов до присутніх звернувся настоятель храму Пресвятої Богородиці протоієрей Іоан Тегза, який в своєму слові зауважив на важливості участі в Єлеопомазанні.

Також до всіх присутніх звернулася директока закладу, яка подякувала за змогу діток стати співучасниками такої великої події.

Вихованці школи-інтернату разом зі всіма вихователями на прощання проспівали многі літа всім тим священнослужителям, що здійснювали Таїнство, а насамперед керуючому єпархією архієпископу Феодору.

«Сьогодні знаменний день за історію школи-інтернату, яка діє вже понад п’ятдесять років. Уперше в стінах закладу дітки змогли принести велику користь своїй безмертній душі. Надіємось, що молитвами дорогого архіпастиря ця блага справа буде продовжуватись і надалі впродовж років»,  – зазначив архімандрит Агапіт (Шпиняк).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.