У четвер, 6 квітня, продовжився період перебування дітей зі зони АТО, а саме з м. Сіверська Донецької області, в Мукачівській єпархії.

Нагадаємо, за запрошенням керуючого Мукачівською православною єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського 20-ро дітей із особами, які їх супроводжують перебуватимуть в Мукачівській єпархії з 5 до 9 квітня.

Другого дня діти у супроводі архімандрита Агапіта (Шпиняка), насельника чоловічого монастиря с. Сільце відвідали чернечі обителі краю.

Зокрема, Свято-Серафимівський жіночий монастир с. Приборжавське, з яким діточок ознайомив архімандрит Серафим (Качур), Дубрівський Свято-Іоанно-Предтеченський, а також Сілецький Іоанно-Богословський монастирі.

В останньому, після відслуженого молебню на всіх очікував смачний обід.

Відтак діти вирушили до оздоровчого комплексу турбази Осій (Кам’янка), де змогли відпочити та поплавати в басейнах.

Опісля діти взяли участь у вечірньому передсвятковому богослужінні в Свято-Пантелеймонівському монастирі с. Осій. Після якого були вечеря, читання вечірніх молитов і підготовка до завтрашньої участі у Таїнствах Сповіді і Причастя.

Загалом за період перебування дітей в єпархії, на них чекають паломницькі поїздки по монастирях Закарпаття, пізнавальні екскурсії по замках і, найголовніше, що підростаюче покоління має можливість помолитися за мир в Україні та своїх сім’ях.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.