Восени 2001 року на горі Керек, одній з низки пагорбів, що півколом оточують частину Берегова, був освячений величний 12-метровий, білий Хрест, який одразу став одним із символів міста та символом єднання, злагоди та дружби між народами, своєрідним форпостом багатонаціонального міста.

Щороку під час Великого посту до святині збираються всі традиційні християнські конфесії міста щоб у спільній молитві подякуваати Богу за Його благодіяння та попросити миру нашій Українській землі. Католицька церковна традиція звершує так звану Хресну дорогу (також має назву Via Dolorosa, тобто “Шлях скорботи”) — дорога, яку Іісус Христос пройшов на Голгофу. Православна церковна традиція звершує Хресну ходу. Не став виключенням і 2017 рік.

19 березня у третю неділю Великого посту духовенство Мукачівської православної єпархії взяло участь у Хресній ході та молитовному стоянні біля святині.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в заході взяв благочинний міста Берегова, настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці, що в м. Берегово, протоієрей Омелян Войтович, клірик храму, протоієрей Василій Ломага, намісник Ужгородського Воскресенського чоловічого монастиря, голова Паломницького відділу єпархії, архімандрит Марк (Куштан) та насельник Воскресенської обителі, ієромонах Антоній (Сличко).

Духовенство разом з вірянами звершили біля Хреста молебень за мир в Україні та припинення протистояння на Сході нашої держави.

Після молебню отець Марк звернувся з пастирським словом до присутніх та призвав на всіх Боже благословення.

Фото: архімандрит Марк (КУШТАН)

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.