Багато хто замислюється над питанням: «що таке щастя»? Для віруючої людини бути щасливим, означає – бути з Богом. Бути справжнім, щирим та вірним. Для когось − це класний телефон, крута машина та хороший вигляд. А для когось щастя має зовсім інший відтінок значення.

Справжнє щастя для християн − це духовний спокій, здорові рідні та близькі, а також усмішка на обличчі рідної мами. Що може бути прекрасніше в цьому житті, аніж посмішка найріднішої людини. Людини, яка ніколи не образить, яка тільки любить і підтримує. Я вважаю, в цьому і є саме справжнісіньке щастя.

«…Щастя в родині, веселій та дужій
Щастя у друзях, у квіточці в лузі.
У маминій посмішці, в успіхах сина,
У вмінні прощати і бути потрібним….»
Олена Жежжук

Багато людей кидаються у його пошуках. Шукають його в роботі, кар’єрі, спорті і т.д. Вони постійно бігають від однієї мети до іншої, а потім, на жаль, просто здаються… А щастя завжди поруч, тільки ми його не помічаємо. Шукаючи його десь в чомусь іншому, в інший час. Можливо, саме зараз ви відчуваєте хороші емоції та маєте хороший настрій − та чи не вважаєте ви, що це і є щастя?! Щастя − це бути поруч з Богом. Це відчуття переповнює в молитві. Адже, молитва − це розмова з Богом.

Лише шукаючи Христа, ми знаходимо справжнє щастя і сенс нашого життя.

«Любов до Бога – невичерпний скарб і щастя: хто володіє ним,той багатий, хто позбавлений його,той бідний» (святитель Васілій Великий).

Жити і радіти всьому, що нас оточує. Ми повинні самі творити щастя. Та, в першу чергу, не для себе. Зроби добро для іншого і ти відчуєш щастя. Ти будеш переповнений емоціями. Справжнє щастя це не матеріальні речі, і його не купиш за ніякі гроші. Справжнє щастя і благодать − це Бог.
Почніть помічати людей, які поруч і ви побачите, як все почне змінюватися. Адже, кожна людина, яка з’являється у вашому житті –  не випадкова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.