Керуючий єпархією очолив урочисте богослужіння з нагоди престольного свята у Мукачівському монастирі (ОНОВЛЕНО)

28 серпня в 10-ту Неділю після П’ятидесятниці в день Успіння Пресвятої Богородиці, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив Божественну літургію в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі.

Цього дня Православна Церква відзначає одне із двунадесятих богородичних свят – Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії. Під час свята Успіння Пресвятої Богородиці Церква згадує земну кончину Божої Матері, попрощатись із Якою прибули до Єрусалиму усі апостоли крім Фоми, коли у супроводі сяючого світла сам Господь Іісус Христос прийняв пречисту душу Своєї Матері.

На свято зібралися тисячі прочан з усіх куточків Закарпаття та понад 60 священнослужителів різних благочинь та монастирів древньої Мукачівської єпархії.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні. Під час богослужіння насельник Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря, вихованець Одеської духовної семінарії − ієродиякон Севастьян (Рошинець) був рукоположений в сан ієромонаха.

За богослужінням молилися представники влади області та міської ради Мукачева.

Після завершення богослужіння владика очолив традиційний хресний хід з уставним читанням Євангелія.

В кінці архіпастир звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.

«Сьогодні земля дуже високо піднялася до Неба! У нинішнє свято і торжество Богородичної Пасхи тисячі людей разом із духовенством зібралися на Чернечій горі, аби разом прославити Пресвяту Богородицю, Яка стільки благ дарувала роду людському і Яка ніколи не перестає хотадайствувати за всіх нас перед Своїм Божественним Сином. Під час Божественної літургії ми в єднанні усердно молилися за довгоочікуваний  і бажаний мир у нашій рідній Українській державі та Срібному Закарпатському краї. Свято віримо, що Господь Милосердний за ходатайством Божої Матері почує і виконає наші смиренні молитви й прохання та благословить усіх нас мирним Небом», –  наголосив у своєму вітальному слові владика.

Фото: Віталій Муха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.