Річниця Преображенського храму Ворочівського Свято-Покровського монастиря

21 серпня в 9-ту неділю після П’ятидесятниці керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастирським візитом відвідав Свято-Покровський чоловічий монастир в с. Ворочево, що на Перечинщині.

Свого архіпастиря разом з вихованцями недільної школи монастиря зустрічав настоятель обителі − архімандрит Григорій (Вендт).

Разом з духовенством обителі та Перечинського благочиння владика звершив Божественну літургію святителя Іоанна Златоуста.

Після літургії був звершений хресний хід з читанням Євангелія відразу після чого архіпастир звернувся до присутніх з промовою. «Віра в Христа, пряме слідування за Ним і пряме бачення і споглядання тільки на Нього, Єдиного Спасителя є основою і запорукою того, що ми ніколи не потонемо в житейських наших турботах, гріхах і пороках. Дивитися на Христа можна по-різному: беручи участь в богослужіннях, святих Таїнствах чи роблячи ближньому добро й милостиню… Проте, тільки ми відвертаємо очі донизу, що значить – до безодні і пропасті, ми відразу починаємо тонути. Та, достатньо нам сказати: «Господи допоможи, я гину!», простягуючи свою десницю до Христа, як Він одразу приходить і тихим голосом, без докору і будь-якого негативу звертається до серця кожного: «Чому ж ти засумнівався?», – зазначив у своєму архіпастирському слові владика Феодор.

В кінці владика привітав отця Григорія з братією зі святом, подякував за труди, покладені для заснування нового монастиря, а також побажав довгих років життя.

Слід відзначити, що крім духовно-просвітницької, місіонерської роботи Ворочівська обитель звершує, ще й духовно-медичну реабілітацію в формі лікування людей на базі заснованого монастирем в Ужгороді духовно-медичного центру «Покров». Детальніше тут: http://pmc.com.ua.

Нагадаємо, що церковна історія Православної Перечинщини не мала на своїх теренах храму на честь Преображення Господнього. Храм, який на території обителі був освячений на честь Преображення Господнього владикою 31 жовтня 2015 року є першим в історії цього краю.

Дешифровка уривку промови: Оля ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.