УКРАЇНА-УГОРЩИНА. Архієпископ Феодор взяв участь в святковій літургії з нагоди молитовної пам’яті святого короля Стефана, хрестителя Угорщини

Права рука короля, що зберігається в базиліці святого Іштвана (Будапешт)
Права рука короля, що зберігається в базиліці святого Іштвана (Будапешт)

20 серпня на запрошення Преосвященнішого Тихона, єпископа Венського і Австрійського, керуючого Угорською єпархією в рамках святкування пам’яті короля Стефана (Іштван І Арпад) (бл. 970/975-†5 серпня 1038), хрестителя Угорщини керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський співслужив керуючому єпископу Тихону в Свято-Успенському храмі столиці Угорщини − Будапешті.

До слова, 20 серпня — Угорщина відзначає головне державне свято — День заснування Угорської держави.

Разом з архієреями в богослужінні брали участь клірики Угорської єпархії.

В кінці Божественної літургії у своєму слові владика Феодор відзначив значення духовного єднання двох єпархії та закликав присутніх продовжувати возносити свої молитви заради збереження миру та спокою на Українській землі.

По завершенні богослужіння довкола храму був звершений традиційний хресний хід. У вітальному слові до прихожан храму архієпископ Феодор підкреслив важливу роль покровительства в житті християнина, великого святого Угорщини − короля Стефана.

В цей день богослужіння відвідали православні вірники з Будапешту та інших приходів єпархії.

1 коментар

  1. Многая лета, дорогой владыка Феодор!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.