Телепрограма «Духовні обрії»: «Шукаємо відповіді в Церкві» (+ВІДЕО)

14 серпня з благословення керуючого Мукачівською єпархією, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора спільними зусиллями Інформаційного відділу Мукачівської єпархії та філії НТКУ «Закарпатська регіональна дирекція» вийшла в світ чергова телепрограма «Духовні обрії».

Цього разу ефір був присвячений відповідям на запитання глядачів під загальною назвою: «Шукаємо відповіді в Церкві».

Гостем телепрограми цього разу був протоієрей Віталій Апшай, кандидат богослов’я, священнослужитель Ужгородського Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору.

Між іншим в студії були озвучені такі питання та відповідно відповіді на них: Що означають череп та кості під розп’яттям Спасителя і що символізують молот та щипці? Чому ми говоримо в молитві «Отче наш» Богу на Ти? Поясніть, будь ласка, чому Іісус Христос – Спаситель? Кого Він спас і від чого? Що Він показав Своєю смертю і воскресінням? Слава Іісусу Христу! Отче, я хотіла запитати у Вас про таке. Моя подруга народжує хлопчика в Португалії, хрестити дитину вона теж буде там! Дуже мене хочуть за хресну, але я не маю змоги туди поїхати! І вони ніби хочуть, щоб замість мене держала дівчина хресного, але мене запишуть в хресний лист як першу хресну! Чи можна так? Чи може мертва цифра впливати на свідомість людини і керувати нею? (до питання: про нумерологію і цифроманію). Чи є гріхом працювати в салоні краси? Як розуміти слова із Біблії – Лк. 14:26 – «Коли хтось приходить до мене й не зненавидить свого батька й матір, жінку, дітей, братів, сестер, та ще й своє життя, той не може бути моїм учнем»? В чому полягає суть молитви до Бога? Де шукати причину своїх власних невдач? З чого починається вхід до Церкви Христової? Синдром «пере» воцерковлення: Як не перебільшити? Церковний погляд на азарт? У мене є старі пожовклі фотографії ікон. Чи можна їх викидати у смітник? Чи можна віруючій людині бути мисливцем? Що означає частий збіг однакових цифр на годиннику? Коли під час Богослужіння в храмі можна сидіти? Чи можна брати відпустку у відношеннях з Богом? Як молитися за дітей, які сповідують іншу віру (Єговізм, Адвентизм)? Церковний погляд на тату? Як виглядає Бог, де Він знаходиться (живе)? Чому я щодня прошу у Господа безгрішного дня, але безгрішного дня не виходить? Недавно став звертати увагу, як віра починає «холонути», що це?

Нагадуємо! Всі наші телепрограми в записі Ви завжди маєте можливість переглянути на офіційному телеканалі Мукачівської єпархії SinopsisTV.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=UQM-hNkOPW0&w=420&h=315]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.