Ужгород молитовно відзначив день Хрещення Русі: Хресний хід та архієрейське богослужіння (+ФОТОСЕТ)

У четвер, 28 липня, в день вшанування пам’яті великого святого рівноапостольного князя Володимира, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського в місті над Ужем відбувся Хресний хід з нагоди загальнодержавного й церковного торжества.

Святкового дня, коли уся повнота Православної Церкви вшановує пам’ять славного Хрестителя Русі і української землі, вірники Мукачівської православної єпархії змогли долучитись до торжества, яке особливим чином панує в граді Києві.

Зранку, о 7.30, у кафедральному Свято-Хрестовоздвиженському православному соборі Ужгорода, перед стартом Хресної ходи, відбувся молебень до святого рівноапост. кн. Володимира.

Звершили молебень соборне духовенство на чолі з настоятелем протоієреєм Димитрієм Сидором та насельником Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, ієромонахом Кіріоном.

Після цього сотні вірян, прихожан різних храмів Ужгорода з молитвою на устах вирушили в хоч і недалеку, проте не менш благодатну путь – до храму на честь св. рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги, що поблизу залізничної лікарні. Саме там о 9 годині мало розпочатись святкове архієрейське богослужіння.

Пройшовши від собору проспектом Свободи, далі вул. Василя Комендаря (колишня Джамбула) вірники дістались храму молодої релігійної громади, де їх з радістю та вдячністю зустріли настоятель храму протоієрей Василій Мищак разом з прихожанами.

Кожний із присутніх відчув за богослужінням невимовну радість та єднання в усердній щирій молитві за мир в Україні.

Як наголосив у своєму архіпастирському слові владика Феодор, Церква як і завжди закликає кожного до взаємної терпимості, всепрощаючої любові та миру.

Відтак кожний із вірян після торжественного дня  поніс до свого дому частинку тепла й любові, яка укріплятиме для подальшої стійкості в істині.

Ольга Палош,

спеціально для https://m-church.org.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.