Домбокська чудотворна ікона Божої Матері взяла участь у Всеукраїнській хресній ході миру, любові та молитви за України

Напередодні свята Хрещення Русі та з нагоди святкування 1000-ліття давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці, повідомляє http://news.church.ua.

WP_20160727_12_55_58_ProРазом із Його Блаженством за богослужінням молилися єпископат, духовенство всіх єпархій УПЦ, делегація зі Святої Гори Афон та понад 30 тисяч православних віруючих з усієї України. В урочистостях взяли участь представники державної влади, уряду України, а також дипломатичні представники Сербії, Македонії, Греції, Молдови, Грузії, Росії, Румунії.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні.

logo_ready_previewНагадаємо, що вчора в Київ дісталися учасники Всеукраїнського хресного ходу миру, любові та молитви за України з заходу та сходу країни. Десятки тисяч вірян подолали сотні кілометрів. Зі Святогірської лаври прочани вийшли 3 липня, з Почаївської — 9 липня, і сьогодні молитовна хода завершить свій хід в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. На Володимирську гірку прибули також кияни та вірні з усіх єпархій Української Православної Церкви.

Наприкінці молебню, Блаженніший Митрополит Онуфрій поздоровив усіх зі святом на честь рівноапостольного князя Володимира та звернувся зі словом настанови.

Всеукраїнський хресний хід супроводжували чудотворні ікони: головною святинею східного крила стала Святогірська ікона Богородиці, західного — Почаївський образ Божої Матері. Ці, а також інші шановані ікони зі Сходу, Заходу, Півдня і Півночі України були доставлені на Володимирську гірку.

В числі шанованих чудотворних ікон Заходу України була і ікона Пресвятої Богородиці Акафістна, яка знаходиться в Домбокському Свято-Успенському жіночому монастирі Мукачівської Православної єпархії Української Православної Церкви.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України святиню до столиці України доправили священнослужителі, вірячи та учасники Хресної ходи з Мукачівської єпархії.

Разом з привезеними в Київ афонськими святинями після молебню хресним ходом ці чудотворні ікони віднесуть в Києво-Печерську Лавру.

Історична справка про ікону Богородиці «Акафістна»

В Домбокському Свято-Успенському жіночому монастирі Мукачівської Православної єпархії Української Православної Церкви знаходиться чудотворний образ Пресвятої Богородиці «Акафістна».
Ця ікона, як благословення Святої Гори Афон на чернечий постриг Олександру Кабалюку (преподобному Алексію Карпаторуському) та його місіонерську діяльність на Закарпатті була подарована намісником Свято-Пантелеймонівського монастиря на Афоні схіархімандритом Мисаїлом у 1911 р.
Преподобний Олексій, ще при житті подарував ікону Домбокській жіночій обителі.
Ікона неодноразово мироточила. Біля неї часто відбуваються зцілення та чудеса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.