До річниці Хрещення Київської Русі єпархія взяла участь в круглому столі на тему: „Історія Християнства в Україні: досвід Закарпаття” (ОНОВЛЕНО)

original-4cadd5774b3f091a6c2ea1260c569af2[1]26 липня до річниці Хрещення Київської Русі в Ужгороді за участі керівництва Закарпатської ОДА, а саме заступника голови ОДА – керівника апарату облдержадміністрації Петік Олександра Владиславовича, представників духовенства традиційних релігійних конфесій краю, громадських організацій, науковців ДВНЗ „Ужгородський національний університет” та представників національних меншй краю відбулося засідання за круглим столом.

Зустріч, ініціаторами якої стали Облдержадміністрація, історичний факультет УжНУ та керівництво Обласної бібліотеки відбулася в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка.

Круглий стіл мав свою тему: „Історія Християнства в Україні: досвід Закарпаття”.

З благословення керуючого Мукачівською Православною єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського від лиця єпархії участь в зіданні також взяв вчений секретар Богословського-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), голова Інформаційного відділу єпархії протоієрей Олександр Монич. Останній виступив перед пристуніми з доповіддю на тему: “Що принесло Християнство в повсякденне життя людини?”.

У рамках заходу в головній бібліотеці краю діє книжково-ілюстративна виставка „Християнство – основа європейської цивілізації”.

За матеріалами: http://www.carpathia.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.