МУКАЧЕВО-ЛЬВІВ. Архієпископ Феодор взяв участь в святкуваннях, присвячених чудотворній Львівській-Тихвінській іконі Пресвятої Богородиці (ФОТОСЕТ ПОДІЇ)

На запрошення керуючого Львівською єпархією, преосвященнішого Філарета, єпископа Львівського і Галицького 9 липня керуючий Мукачівською єпархією, високопреосвященніший  Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський взяв участь в богослужбових святкуваннях присвячених чудотворній Львівській-Тихвінській іконі Пресвятої Богородиці, яка у далекому 1905 році прибула зі Святої гори Афон до Львова.

Напередодні, 8 липня у вказаному храмі відбулося Всенічне бдіння з Афонською літією, акафістом та молебним співом до Пресвятої Владичиці.

Сьогодні ж 9 липня з нагоди свята у кафедральному Свято-Георгіївському храмі Львова відбулася святкова архієрейська Божественна літургія.

Для звершення святкового Богослужіння до Львова прибули  ієрархи Української та Польської Православних Церков.

Зокрема, очолив богослужіння Постійний член Синоду УПЦ, митрополит Хустський і Виноградівський Марк.

Йому співслужили: митрополит Білоцерківський та Богуславський Августин, архієпископ Люблінський і Холмський Авель, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, єпископ Львівський і Галицький Філарет, а також численне духовенство Львівської та інших єпархій УПЦ.

Після богослужіння був звершений хресний хід з читанням Євангелія.

За матеріалами: http://velychlviv.com

Фото: Іван Феннич

Довідка: Історія Тихвінської ікони Богородиці оповита таємницями. Згідно з Церковним Переданням, цей образ Богоматері написав сам апостол Лука. До ІV століття ікона перебувала в Антіохії, після чого була перенесена до Константинополя. Пізніше, незадовго до падіння столиці, ікона зникла і була знайдена на річці Тихвінці, поблизу берегів міста Тихвін. З того часу ікону стали іменувати Тихвінською, а її шанування розповсюдилося всім світом. Однією із чудотворних копій цієї ікони став образ Богоматері, які був написаний для Іллінського скита, що на Святій Горі Афон. До Георгіївської церкви Львова копію чудотворної ікони привезли у 1905 році і з того часу цю святиню вшановують православні львів’яни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.