7 липня, у день Різдва Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна Іршавське молодіжне товариство відсвяткувало День Ангела і за благословінням і підтримкою Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського допомогло в цей день нужденним.

Святковим ранком всі разом зібрались в чоловічому Свято-Іоанно-Богословському монастирі, що в селі Сільце на літургію, яку очолив голова братства ієромонах Агапіт (Шпиняк). Після богослужіння був відслужений молебень до небесного покровителя братства, а далі відбулось Таїнство Хрещення над п’ятьма учасниками молодіжки, які з певних обставин не належали до лона Православної Церкви.

У вітальному слові голова братства побажав молоді утверджуватись у вірі Христовій, трудитись на благо Матері-Церкви і, найважливіше, возлюбити Господа всім серцем, аби Йому принести своє життя в дарунок.

Після храму, у честь свята за участю молоді було роздано більше п’ятиста гарячих обідів для дітей та дорослих: все свіженьке і  приготовлене власноруч.

«Звісно, хтось скаже дивним годувати маленьких ромів чи стареньку бабусю, адже багато-хто прагне жити в своє задоволення, –  зауважує ієромонах Агапіт. – Однак життя дане нам не для того, щоб насолуджуватись і жити в своє задоволення, а для того, щоб врятувати свою безсмертну душу. Саме тому братчики молитвами дорогого владики і за підтримки небайдужих сердець прагнуть допомогти іншим.  Двадцять перше століття вражає та, на жаль, в цьому розвиненому столітті є голодні діти, які так само як в часи святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського збирають їжу зі смітників.  І тут не важливо чи це роми ци просто діти, адже Господь не ділить нікого – для Нього ми всі однаково Божі».

Нагадаємо, допомога старшим людям і підтримка тих, хто цього потребує стали основними напрямками діяльності Іршавської молодіжки.  Молодь систематично навідує  з благодійною акцією “Розтопімо серце своїм добром” оселі своїх земляків. Так і напередодні свята Різдва Пророка і Предтечі Іоанна юнаки і дівчата трудились на подвір’ях людей похилого віку. А також знайшли час, аби зігріти серця маленьких дітей.

Тож, приєднуймось до активної життєвої позиції, трудімось на ниві Христовій і маленькою частинкою своєї праці прокладаймо свою стежину до Царства Божого!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.