3 липня, в 2-у Неділю після П’ятидесятниці керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастирським візитом відвідав Свято-Вознесенський храм м. Ужгорода.

Свого архіпастиря разом з прихожанами зустрічав настоятель храму протоієрей Віталій Тереняк.

Перед Божественною літургією архієрей звершив чин малого освячення храму.

Його Високопреосвященству під час літургії співслужили: секретар Єпархіального управління протоієрей Віктор Місо, благочинний міста Ужгорода, настоятель Свято-Преображенського храму – протоієрей Іоанн Моланич, голова єпархіального відділу пастирської опіки пенітенціарної системи, настоятель Свято-Троїцького храму м. Ужгорода протоієрей Володимир Гуй, голова Інформаційного відділу єпархії протоієрей Олександр Монич та духовенство міста над Ужем.

Участь у богослужінні також взяв міський голова Ужгорода Богдан Євстафійович Андріїв.

Після завершення літургії владика звернувся зі словом проповіді до сотні вірян, які наповнили храм. Серед іншого архіпастир сказав:

«Наша Церква прославилася багатьма святими угодниками Божими і на нашій дорогій Срібній закарпатській землі, ми їх сьогодні вшановуємо і молимося до них. Але і в сучасному світі є святі – ми знаємо благочестивих мирян, які усердно виконують свої смиренні обов’язки і роблять справи милосердя. Апостол усіх вірних, які належать до Церкви називає святими. Святі це вибрані, слово священик у перекладі з грецької мови означає вибраний або виділений, а люди тим святі, що виділені із язичницького оточення.

У цей день сердечно вітаю отця-настоятеля, парафіян з 10-ювілеєм від часу заснування цього святого храму та звершенням його малого освячення. Хочу подякувати усім, хто долучився до будівництва нової перлини православного Ужгорода, аби люди в такому прекрасному затишному місці могли возносити свої молитви до Бога», – зазначив у своємі слова владика.

Насамкінець архієрей призвав на всіх Боже благословення.

Фото: Віталій Муха

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.