У неділю, 12 червня, о 13.00, на кладовищі міста Перечин за участі рідних, бійців, волонтерів, жителів міста і краю, а також священнослужителів відбулося прощання із закарпатським бійцем Іваном Бабичем.

Провести Героя у останню путь в неділю вийшли сотні перечинців. Процесія тягнулася від дому загиблого, на вул. Пушкіна, до самого кладовища.

З благословення керуючого Мукачівською православною єпархією Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського похорон загиблого воїна очолив благочинний Перечинського району протоієрей Володимир Грицько разом зі священиками благочиння.

Як відомо, у ніч з 8 на 9 червня в зоні АТО, поблизу Донецька, в районі шахти «Бутовка-Донецька», внаслідок мінометного обстрілу російськими бойовиками із застосуванням СПГ-9, АГС-17, ЗУ-23-2 та стрілецької зброї, він отримав важкі осколкові поранення, після чого був терміново доставлений в лікарню м.Дніпропетровськ, де 10.06.2016 р. через важкість травми, фактично в комі, він помер.

У суботу, 11 червня, в місті Перечин перечинці та всі небайдужі на колінах зустрічали загиблого 33-річного Героя Івана Бабича, віддаючи шану в “живому коридорі”.

“Небо плакало з людьми… Бо як тільки машина з його тілом в’їхала в місто почався проливний дощ, а коли Івана занесли в будинок на вул. Пушкіна,3, де він мешкав з батьками і братом, дощ перестав”, – описує подію правозахисник і волонтер Віталій Грегор.

Іван Іванович Бабич, 22.08.1983 р.н., пішов захищати Батьківщину добровольцем ще влітку 2014 року, під час активної фази визвольної війни на Сході України, в 4-й територіальний батальйон 128-ї гірсько-піхотної бригади, потім перевівся в 24-у бригаду. А 10 травня 2016 року, після демобілізації, підписав контракт і знову повернувся на Донецький фронт вже в складі 15-го батальйону 128-ї бригади.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.