Останні три дні Перечинщина була поглинута у вирій сірості та дощу, що не давало жодних сподівань у найближчий weekend на щось по-справжньому вибухове.

Святі отці говорять, що людина планує, але Бог вирішує. І не дарма… Підтвердженням став Міжнародний день сім’ї та свято жінок-мироносиць у стінах Перечинської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів.

«Атомна бомба» із суміші позитивних емоцій присутніх зробили цей день! Зазвичай, сам факт поширення вірусу не має жодних позитивних асоціацій. Однак, точно не в цьому випадку!

Кампанія розповсюдження вірусу в Перечині почалася близько тижня тому (якщо не читали, то заходьте сюди https://m-church.org.ua/2016/05/07/molod-perechinshhini-vidvidala-vixovanciv-perechinskoji-shkoli-internatu/), але зараз вона вийшла на істотно нову стадію – у гості до дітей-сиріт висадився цілий церковний «десант» носіїв вірусу позитиву на чолі з владикою Феодором, керуючим Мукачівської єпархії.

Спочатку аніматори та конкурси, а згодом – святковий концерт. Все просто, та чи настільки?

Ієромонах Агапіт (Шпеняк) останні декілька місяців впевнено проводить естафету добра по всій Мукачівській єпархії. От зі своїми братчиками-помічниками добралися і сюди. А вони не без фантазії, тому було справді весело – казка, веселі старти, конкурси, естафети, ну і куди ж без подарунків! Класно, правда? І це ми ще не розповіли про їх «Керниченьку»…

Трохи офіційнішим етапом став святковий концерт, але тільки спочатку, поки присутні не відчули смак вірусу. Малеча з воскресної школи Свято-Успенського храму с. Дубиничі та колоритна «Керниченька» підкидали жару позитиву на імпровізованій сцені, а виступ заслуженого артиста України, архідиякона Олександра Саварі став кульмінацією – втриматися хоча б від найменшого пританцьовування в ритм ногами було вже неможливим.

…І от, на вулиці тихо та лагідно йде маленький дощик, левітує сніжно білий пух… Затамувавши подих слухаємо, і так не хочеться повертатися в буденність… тук-тук, досить філософії – солодкий стіл, мало не прогавили, а куди ж без нього!

Напевно, не помилимося, якщо скажемо, що свято вдалося. Яскраві вишиванки учасників, і океан посмішок навіть під теплим капаючим дощиком (так! Потім і він вирвався з небесної неволі і весело витанцьовував з нами 😉 ), фото й відео напам’ять майже у кожному наявному гаджеті та безсмертне добро, краплинки якого з повітрям вдихалися під час дійства -це своєрідний емоційний бум, який у діаметрально протилежному напрямку його віддачі бумерангом повертається до нас самих, – вірус позитиву досягнув свого апогею!!!!!

А може й ні?! З вірою та надіємо, що… далі буде…

Монич&Varchuk

Вірус позитиву поширювали:

владика Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський

благочинний Перечинського району, настоятель  Свято-Миколаївського Храму м. Перечин, протоієрей Володимир Грицько

голова Перечинського молодіжного братства імені архімандрита Василія (Проніна),

духівник Зарічівського Свято-Марії-Магдалинівського жіночого монастиря, архімандрит Миколай (Шестак)

директор Перечинської школи-інтернат Коба В.Ф.

Іршавська молодіжка (ієромонах Агапіт (Шпеняк))

заслужений артист України, архідиякон Олександр Садварі & компані

ансамбль «Керниченька» (художній керівник Е.В. Токар)

воскресна школа Свято-Успенського храму с. Дубриничі

P.S. Заради таких днів варто жити! Варто, бо відчуваєш, що Церква – це життя Духа в людях і надважливо ділитися Ним з іншими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.