Неділя жінок-мироносиць в Домбокському монастирі

15 травня, в Неділю жінок-мироносиць, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Домбокському Свято-Успенському жіночому монастирі.

При вході в обитель архіпастиря зустрічала настоятельниця – ігуменя Катерина (Іванчо) з сестрами та духівник обителі – архімандрит Даниїл (Дзібенчук).

Під час богослужіння владика звершив священницьку хіротонію над насельником Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря − ієродияконом Агафангелом (Шелевер).

Наприкінці богослужіння керуючий єпархією звернувся до ігумені, сестер та вірян обителі з архіпастирським словом привітання в якому відмітив наступне: «Сьогодні сердечно вітаю наших шановних, любих матерів, наших сестер з міжнародним православним жіночим днем. Митрополит Миколай (Ярошевич) свідчив про те, що Церкву у важкі комуністичні часи спасли саме білі платочки – жінки-мироносиці. За його ж словами, якщо чоловіка легко переконати в атеїстичних думках, то жіноче серце ніколи не відречеться від Бога. Сьогоднішній день − свято наших матерів. Обов’язково провідайте їх, зателефонуйте, чи якщо матері відійшли до вічності, підіть на їхні могилки й запаліть свічечку. Нехай це свято, велике і святе, буде для нас настільки духовно кріпким і радісним, щоб воно змогло посіяти в серці кожного добрі плоди Господньої і материнської любові», – зазначив у своєму слові архіпастир.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.