Архієрейське богослужіння у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі м. Ужгорода

3 травня, на третій день Пасхи Христової, за традицією у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор очолив Святкову Божественну Літургію з нагоди престольного свята обителі.

Свого архієрея з радістю та любов’ю зустрічав намісник обителі − архімандрит Марк (Куштан), сотні вірників з різних храмів Ужгорода та єпархії. Його Високопреосвященству співслужили понад 50 священнослужителів.

Богослужіння прикрашав спів хору обителі. Чудовими пасхальними піснеспівами весь храм прославляв Воскресшого Христа Спасителя.

Під час Літургії архієрей здійснив дияконську хіротонію над насельником Красногорського чоловічого монастиря на честь Всіх святих, що в Мукачеві – монахом Дорофеєм (Бабич).

Після закінчення богослужіння був здійснений хресний хід навколо монастиря з читанням Євангелія. Після цього владика Феодор звернувся до вірян з вітальним словом. «Воскресіння Христове ставить усі наші суєтні повсякденні турботи на дальній план, тому що всі ми милістю Божою стаємо співучасниками Пасхи Христової, сопричасниками цього великого торжества. Ми в ніщо ставимо будь-які житейські дрібниці, які нас можуть збентежити. Ніщо не важливе в цьому світі, крім Пасхи Господньої! Ціллю нашого ж життя є підготовка своєї душі для вічного блаженства», – наголосив архіпастир.

Участь у святковому богослужінні також взяли представники влади, зокрема й міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Керуючий Мукачівською єпархією привітав присутніх з величним торжеством.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.