uzh1В другий день Воскресіння Христового, у понеділок Світлої седмиці, вже по традиції керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив Божественну літургію в Свято-Хресто-Воздвиженському кафедральному соборі м. Ужгород.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар Єпархіального управління – протієрей Віктор Місо, настоятель собору – протоієрей Димитрій Сидор, намісник Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, голова Паломницького відділу єпархії – архімандрит Марк (Куштан), настоятель Свято-Троїцького храму Ужгорода, голова Пенітенцарного відділу єпархії – протоієрей Володимир Гуй, священнослужителі собору та міста над Ужем. Богослужінням оспівував хор кафедрального собору (регент: заслужений артист України, протодиякон Федір Копинець).

Після закінчення богослужіння до кілька тисячної пастви, владика Феодор виголосив проповідь. «В день Пасхи Христової ми торжествуємо духом, йдемо до храмів і обителей і всі, без винятку, єдиною сім’єю стаємо співучасниками Воскресіння Христового, співучасниками благої місії Христа Спасителя і нашої любові до Бога. Цікаво, що кожна людина індивідуально по-своєму зустрічає Пасху Господню. Богослужіння не змінюються, вони десятиліттями залишаються уставними, але змінюємося ми. Сприйняття нашого духу і серця стає інакшим, ми дорослішаємо, старіємо. Час невмолимо швидко біжить, але в ці дні у серці нашому закладений наче фундамент радості духовної, якої тепер так не багато. Проте віруюча людина незважаючи на різні випробування, скорботи, вміє радіти і знаходити іскорку втіхи Господньої. З Богом завжди добре і з Ним ніколи людина не буде в самотності. Запам’ятайте: ми ніколи не буваємо і ніколи не будемо самотніми! Співбесідником собі потрібно мати Бога в молитві, радості духовній, світлому Воскресінні, яке ми сьогодні торжественно прославляємо і величаємо», – зазначив архіпастир.

Велика кількість вірників, що взяли участь у святковому богослужінні мали можливість запалити лампадку від Благодатного Вогню, який прибув з Єрусалиму і принести його до своєї домівки.

Уже традиційно, телеканалом «Тиса1» спільно з Інформаційним відділом єпархії святкове богослужіння транслювалося наживо. Повтор архієрейського служіння можна буде переглянути на згаданому каналі сьогодні о 22.35-00.00., або ж в інтернет-мережі за посиланням: http://www.tysa1.tv.

Завтра, 3 травня, на третій день Пасхи Христової керуючий Мукачівською єпархією очолить Божественну літургію у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі міста Ужгорода. Зустріч архієрея о 08.45.

Фото: Віталій Муха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.