17 квітня з благословення керуючого Мукачівською єпархією, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора спільними зусиллями Інформаційного відділу Мукачівської єпархії та філії НТКУ «Закарпатська регіональна дирекція» вийшла в світ чергова телепрограма «Духовні обрії».

Цього разу ефір був присвячений темі поведінки людини під час посту. На запитання глядачів відповідав голова Іршавського молодіжного братства імені святого Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, священнослужитель Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря в с. Сільце − ієромонах Агапіт (Шпеняк).

Серед іншого в програмі прозвучали відповіді на такі питання: Для чого Церква Христова встановила пости?, Що означає слово «піст»?, Чим відрізняється великодній піст від інших постів у році?, Піст – це лише дієта чи ще щось?, Для якої категорії людей в пості є послаблення?, Я вперше в житті хочу постити: що порекомендуєте?, Як у пості уникнути так званого «синдрому перепощених»?, Чому, як правило в пості, у житті віруючої людини трапляється більше спокус і негараздів: де логіка?, Над чим в період посту повинна замислюватися людина?, Чому не можна вінчатися в піст?, Що робити, коли в мене день народження в пості?, Якщо я пощуся в душі, навіщо мені фізичне утримування від певної їжі? та ін.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HXMfwrQMVD8&w=420&h=315]

Нагадуємо, що всі телепрограми «Духовні обрії» у записі Ви маєте завжди можливість передивитися на офіційному відеоканалі Мукачівської єпархії SinopsisTV.

З історії програми: Телепрограма «Духовні обрії» виходить в ефір з 20 лютого 2011 року.
Періодичність – кожна третя неділя місяця. Формат – у записі. Тривалість – 20 хвилин. Час виходу – кожна третя неділя: 17.36. – 17.56. Канал – ЗОДТРК «Тиса 1». Ретрансляція – програму «Духовні обрії» можна подивитися в інтернет-режимі на офіційному відеоканалі Мукачівської єпархії SinopsisTV. Структурний поділ: розмова з гостем на задану тему.
Ведучий програми – голова Інформаційного відділу єпархії, протоієрей Олександр Монич. Редактори програми – Дмитро Кешеля, Наталія Тронь, Наталія Шпак. Електронна скринька телепрограми: dychovni.obrii@ukr.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.