Іршавська молодіжка на свято Благовіщення нагодувала і порадувала бідних дітей та старших людей

У день величного свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, за підтримки, допомоги і по святим молитвам Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського молодь Іршавського молодіжного братства разом зі своїм головою з Благовіщенським благовістям і смачненьким обідом навідалась і нагодувала в честь свята понад сотню людей.

Озброївшись тепленькою їжею звареною власноруч, солодкими напоями і щирою любов’ю братчики зустрілись з людьми від яких відрікається суспільство, але які так прагнуть, щоб їх поважали. Страшно і небезпечно було заїжджати в село, яке всі минають, де проживає ромське населення і неблагополучні сім’ї, та як зазначив голова братства о. Агапіт (Шпиняк): «для Бога ми всі однакові, кожного з нас Він любить як Отець і молитву кожного чує. Тож ми не в праві ділити людей і маємо однаково любити і поважати усіх. В честь такого величного свята треба дарувати любов, турботу і частинку свого серця беручи приклад з Пресвятої Богородицi».

Смачненька їжа вмить розліталась між натовпом. Братчики підготували великі казани та за декілька хвилин все спустіло. Після смачненької трапези можна і погратись, тож уся малеча слухала казку від ієромонаха Агапіта і гралась з молоддю. Трохи поспівавши пісні до Матері Божої молодь збиралась в дорогу та важко було відірватись від спраглих уваги діток. Попри все треба рушати далі, адже на черзі старенькі бабусі, які радо чекають молодь у себе.

Такa акцiя була проведена вперше, адже кiлькiсть i масштаб робіт дуже великий та братчики надiються, що по молитвах дорогого владики подiбнi акцiї будуть проводитись i надалi. Тож, дорогi друзі, живiмо за девізом: «зiгрiймо знедолене серце i воно не прохолоне вовік!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.