Священнослужителі Ужгорода разом з прихожанами долучилися до загальноміського суботника обласного центру

У суботу, 26 березня, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, за проханням міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, до загальноміського суботника долучилися і представники Мукачівської православної єпархії. Зокрема, релігійна громада Свято-Троїцького храму, який знаходиться в Боздоському парку.

Віряни та священики переодягнувшись в робочу одежу розпочали прибирання прилеглої до храму території: замітали сміття, згрібали опале листя, прибирали в храмі, а також висаджували алею деревцят канадської ялиці вздовж стежини від входу в парк до храму. Окрім того, заварювали натурального чаю і варили пісний плов на свіжому повітрі.

«Прихожани турбуються, аби чисто було і в самому парку, – каже настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Володимир Гуй. – Людина має прибирати в своєму домі де мешкає, а храм є домом Божим, до якого приходимо не просто помолитися, а й за потреби допомогти, прибрати, щоб було гарно, чисто й затишно. Тоді не тільки душа радітиме, а й око радуватиме чистота».

Ольга ПАЛОШ, спеціально для  m-church.org.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.