Днями в мережі і-нет прес-служба так званої «Карпатської єпархії УАПЦ» оприлюднила інформацію про те, що ніби то прихожани православного храму села Сторожниця Ужгородського району перейшла з УПЦ Московського Патріархату до Української Автокефальної Православної Церкви. Подія аргументується виданим Закарпатською обласною державною адміністрацією «Свідоцтвом за № 19/2868 від 22 січня 2016 року про реєстрацію статуту релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви парафії на честь святого великомученика Георгія Переможця у с. Сторожниця Ужгородського району Закарпатської області». Далі прес-служба «Карпатської єпархії УАПЦ» зауважує: «Раніше, засновники даної парафії УАПЦ, належали до УПЦ МП». Таким чином, йдеться далі в інформації «станом на 22 січня, завершено канонічно-правовий процес переходу групи віруючих села Сторожниця Ужгородського району з Мукачівської єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату до Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (скорочена назва – Київський Патріархат)» http://keuapc.org/novini/novini-eparkhiji/692-grupa-viruyuchikh-sela-storozhnitsya-na-zakarpatti-perejshla-z-upts-moskovskogo-patriarkhatu-do-ukrajinskoji-avtokefalnoji-pravoslavnoji-tserkvi.html.

Інформаційний відділ Мукачівської єпархії звертає увагу користувачів мережі і-нет та прихожан Мукачівської Православної єпархії Української Православної Церкви на те, що вказані у вищенаведеній інформації факти взагалі не відповідають дійсності.

По-перше, жодна людина, із «засновників парафії УАПЦ», за словами настоятеля храму на честь святих Жінок Мироносиць – протоієрея Ярослава Дідича та Парафіяльної Ради вказаного храму, що в с. Сторожниця до прихожан вказаного храму УПЦ МП не належали і не належать.

По-друге, перед нами на лице факт створення так званої «фамільної парафії». Відповідно до списку парафіян «парафії на честь святого великомученика Георгія Переможця у с. Сторожниця» у громаді є зареєстрованим і рідний брат «єпископа Віктора (Бедь)» – Бедь Володимир Васильович, а також більшість людей, які зареєстровані в цій громаді – це ціла сім’я! головного редактора газети «Срібна Земля» на прізвище Костюх http://sz.uz.ua/pro-nas.html. Мова йде про Анатолія В’ячеславовича Костюх. Шеф-редактором газети «Срібна Земля» є безпосередньо Віктор Бедь. Подана таким чином інформація, обурила місцевих вірників с. Сторожниця, які і заявили про неправдивість переходу своїх одновірців та односельчан до розколу.

Без имени-1

І найголовніше, звертаємо вашу увагу на те, що всі прихожани «новоствореної» парафії «Карпатської єпархії УАПЦ» с. Сторожниця, не мають жодного відношення до церковного життя православної парафії УПЦ села Сторожниці, та ніколи не були прихожанами храму на честь святих Жінок Мироносиць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.