Архімандрит «Карпатської єпархії УАПЦ» повернувся в лоно Церкви

DSC_16351 лютого до лона Української Православної Церкви згідно особистого прохання на ім’я керуючого Мукачівською єпархією архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора перейшов секретар «Карпатської єпархії», декан Ужгородсько-Мукачівського деканату (благочиння) Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви, завідуючий кафедрою практичного богослов’я та церковного мистецтва, голова видавничого відділу Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії, доктор богословських наук, доцент архімандрит Діодор (Муратов).

В словах розкаяння, відображених в рапорті, колишній клірик Української Православної Церкви щиро кається за перебування в розколі. В проханні про прийняття до канонічної Української Православної Церкви отець Діодор серед іншого написав: «Виражаю глибоке розкаяння, що певний час свого життя знаходився в розкольницькій організації під назвою «Українська Православна Автокефальна Церква», а саме в її так званій «Карпатській єпархії»».

Владика Феодор, вислухавши отця Діодора, взяв до уваги його прохання та направив його на покаяння в один з монастирів Мукачівської єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.