В день святителя Божого Миколая відбувається немало чудес, проте ще одне із них трапилося грудневими днями 2015 року в селі Станово, що на Мукачівщині.

Свято-Петро-Павлівський храму села Станово
Свято-Петро-Павлівський храму села Станово

Щоб дізнатися про деталі чуда ми зустрілися з головою Станівського молодіжного братства на честь святих рівноапостольних Кирила та Мефодія, настоятелем Свято-Петро-Павлівського храму села Станово – протоієреєм Василієм Поповичем, який і прокоментував подію.

Отче, коли вперше було виявлено миро на іконі?

«Зранку 19 грудня, як завжди перед ранішнім Богослужінням «Утренньою» прихожани йшли до храму. Люди, як і як зазвичай підходили до цієї ікони Богородиці «Живоносне джерело», яка знаходиться на подвір’ї в особливому кіоті. Раптом одна із жінок з великим подивом і трепетом та невимовним захватом підізвала мене до себе: «Отче з нашою іконою трапилося чудо. Вона мироточить». Я відразу підійшов до святині і реально переконався у сказаному. На іконі я виявив багато великих капель масла із жовтуватим відтінком. Від ікони йшов непідробний, неприродній аромат «благоухання». Люди відразу почали підходити до ікони з великою радістю, благоговінням і словами подяки Богу за проявлене чудо.IMG_8887

Що Ви відразу робили?

Того ж дня ми всі з прихожанами після літургії вийшли з храму та біля ікони відслужили молебень з акафістом до Богородиці. З цього дня такі молитви ми стараємося звершувати щодня.

Звідки у Вас ця ікона?

IMG_8885Ікона була освячена в Світлу П’ятницю, після Пасхи 2014 року, власне тоді колі і вшановується пам’ять цієї ікони. Автор-іконописцем нашої ікони є випускниця Іконописної школи, що діє при Санкт-Петербурзській духовній академії – Вікторія Пуга. Ікона написана в традиціях візантійського іконопису.

Що може означити це чудо?

Це є подія надзвичайна. Думаю, що в будь-якому випадку – це особливий знак Неба для нас. Нам залишилося лише його правильно прочитати та зрозуміти. Це особливе заступництво Богородиці нас.

Є вже певні зцілення?

Люди підходять і декларують, що відчувають незвичну, надприродню, особливу атмосферу перебуваючи перед іконою. Про це говорять всі прихожани храму.

Розмову вів голова Інформаційного відділу,

протоієрей Олександр Монич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.