Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Владико!

Щороку 16 грудня Церква Христова молитовно вшановує пам’ять священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського. Це – день Вашого Ангела!

Дозвольте висловити Вам щирі слова привітання та добрі побажання з нагоди дня Вашого Тезоімеництва!

Щодня у світі народжуються тисячі людей. Так було, є і буде. Однак, не всі люди покликані бути «не такими», як всі! Ви є однією з таких «не таких» людей. Господь, обравши Вам і для Вас шлях служіння Церкві Христовій, дав Вам велике любляче і водночас співпереживаюче серце. Серце, яке вміщує біль всіх нас. Навіть не просто вміщує, а робить все можливе, щоб цю біль назавжди вилікувати.

Ви сумлінний, жертовний та «живий» архієрей Христової Церкви. По-справжньому виконуєте ті обітниці, які дали Богові, прийнявши чернечий постриг і священний сан.

Молитва – це найцінніший дар, який може бути переданий кимось комусь. Цей дар не можна відчути на дотик, побачити, але його дуже тонко можна відчути серцем. І ми, вірники та духовенство нашої єпархії це неодноразово відчуваємо.

Своє архіпастирське служіння Ви проводите в дусі тихої пасхальної радості, яка є всеоб’ємлючою, всепрощаючою та люблячою. З Божою допомогою Ви долаєте всі труднощі, що зустрічаються іноді, на превеликий жаль, на Вашому архіпастирському шляху.

Сьогодні наша єпархія – не просто живе, вона динамічно рухається вперед. Нині слово, що було посіяне в Вашу душу Великим Предстоятелем, Митрополитом Володимиром, приносить плід, воно Вас загартовує і стверджує.

На Вашій сторінці в мережі інтернет є найкращі та найсильніші слова про те, як ми Вас любимо і наскільки Ви нам потрібні. Це слова відомого святителя Сербської Православної Церкви XX століття, Миколая (Веліміровича): «Знаєте цінність свою? Вона рівнозначна кількості людей, які не можуть жити без Вашої турботи».

Нехай, Владико, в цей радісний та знаменний день осяє своїм молитовним заступництвом Ваш небесний покровитель священномученик Феодор.

В день Вашого Ангела, який невпинно молиться за Вас перед Престолом Божим, хочемо побажати Вам, наш Владико, перш за все карпатського здоров’я, духовних сил під Покровом Божої Матері, Яку Ви так любите, маминого родинного тепла та самовіддачі в служінні Христовій Церкві.

Нехай Вас благословляє Господь служити Йому словом правди на многії і благії літа.

Ісполла еті деспота, дорогий Владико!

Духовенство та вірники

Мукачівської Православної єпархії

1 коментар

  1. З Днем Ангела дорогий наш Владика!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.