Єпархія допомогла зібрати до школи дітей вимушених переселенців

Місцевий благодійний фонд «Право на життя в Закарпатті» перед 1 вересня звернувся до архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора (Мукачівської єпархії Української Православної Церкви) з проханням допомогти зібрати до школи дітей переселенців.

«Ми дуже вдячні особисто владиці та прихожанам єпархії за те, що відгукнулись на наше прохання і надали допомогу родинам переселенців зі Сходу, щоб ті могли зібрати своїх дітей до навчальних закладів. Архієпископ Феодор звернувся до прихожан храмів та монастирів єпархії із закликом зібрати допомогу для тих, хто в ній потребує. І це було зроблено. Дуже дякуємо!»- говорить голова фонду, переселенка з Донецької області Неля Чернишенко.

В цілому допомогу від православних церков отримало більше 70 сімей з Мукачева, Берегово та Виноградово.

«Добрі люди, які співчувають та допомагають завжди є і будуть. Дякуємо Мукачівській єпархії та прихожанам за те, що зробили добру справу для наших діточок. Життя зараз дуже нелегке: треба сплачувати за квартиру, платити комунальні, збори в школу в такій ситуації і з такими цінами для нас – нелегкі. Тому дуже доречна будь-яка допомога», – говорить переселенка Валентина, чиї діти цього року підуть навчатися до однієї зі шкіл міста Мукачева.

За матеріалами: http://arn.net.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.