Вшанувати пам’ять преподобного Моісея Угрина до Мукачівського монастиря з’їхалися понад 70 священнослужителів (+АУДІО)

Молитовно вшанувати пам’ять великого угодника Божого – преподобного Моісея Угрина до Мукачівського монастиря з’їхалися понад 70 священнослужителів Мукачівської єпархії.

Святкове богослужіння на честь преподобного Моісея очолив керуючий єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.
Під час богослужіння була виголошена коліноприклонна молитва до святого Моісея Угрина за мир в Україні, припинення кровопролиття, мир та спокій на нашій рідній, українській землі.
Керуючий єпархією також звершив ієрейську хіротонію студента УУБА, диякона Іоанна Сличко.
У своїй проповіді архієрей черговий раз попросив священнослужителів, прихожан та паломників монастиря посилити свої молитви за мир в Україні.
В кінці богослужіння, за доброю традицією, започаткованою покійним архієпископом Мукачівським і Ужгородським Євфімієм (Шутак) був звершений молебень з чином воздвиження мощей святого Моісея.
Кожний з прихожан монастиря та паломники мали можливість приложитися до нетлінних мощей преподобного та попросити в нього заступництва і допомоги.
Нагадаємо, що в Мукачівському монастирі знаходиться велика частка мощей (частина правої руки) преподобного Моісея Угрина. Мощі преподобного Моісея Угрина на його історичну батьківщину в 1996 році з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України з Києво-Печерської Лаври переніс вже покійний, Високопреосвященніший Євфімій (Шутак), архієпископ Мукачівський і Ужгородський та тоді ще, архімандрит, нині вже архієпископ та керуючий архієрей Мукачівською єпархією – владика Феодор.
Сьогодні мощі знаходяться в Свято-Миколаївському храмі Свято-Миколаївського Мукачівського монастиря.

1 коментар

  1. ПЕЧАЛЬ ЗА ПОДІЇ В УКРАЇНІ ПЕРПОВНИЛА ДУШУ , АЛЕ ГОЛОС РІДНОГО ВЛАДИКИ ФЕОДОРА ЗІГРІВ СТРАЖДУЩЕ МОЄ СЕРЦЕ.ЯКЩО МОЖЛИВО , ВИКЛАДУЙТЕ ,БУДЬ ЛАСКА, АУДІО НА ВАШІЙ СТОРІНЦІ ДЛЯ ПРИХОЖАН,ПРОЖИВАЮЧИХ ДАЛЕКО ВІД РІДНОЇ УКРАІНИ. СПАСИ БОЖЕ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.