Вітання з нагоди 60-ти річного ювілею благочинного Свалявського району – протоієрея Василія Барна

Protoierej Vasulij BarnaВаше Високопреподобіє, дорогий отець Василій! Від себе особисто та від духовенства нашої Мукачівської єпархії маємо честь привітати Вас з Ювілеєм!
За період несення Вашого послуху в нашій єпархії, в Вашому лиці ми побачили людину, яка відверто, щиро, жертовно віддає себе служінню Тому, Хто покликав Вас бути Його вірним служителем.
Від усієї душі бажаємо, щоб Всемилостивий Господь благословив Вам надалі залишатись тою людиною, яка не шкодуючи своїх сил, допомагає вірним чадам Святої Церкви побачити живий Образ Христа та відшукати єдину вірну дорогу до Небесного Града. Здоров’я Вам, душевного миру та безбоязненного служіння Свому Творцю. Многая Вам і благая літа.

З повагою керуючий Мукачівською єпархією

Високопреосвященніший Феодор,

Архієпископ Мукачівський і Ужгородський

Дещо більше особистого про о. Василія:

Протоієрей Василій Барна, народився 17 липня 1954 року в с. Березове Хустського району Закарпатської області в сім’ї робітників.
У 1961 році вступив до першого класу Березівської ЗОШ І-ІП ступенів. Після закінчення школи у 1971 році поступив до профтехучилища № 5 в м. Ужгород, яке закінчив у 1972 році.
В 1973 році навчався у ДОСАФ в м. Хуст, а також працював водієм у будівельній організації «Міжколгоспбуд» в м. Хуст. Після закінчення навчання у 1973 році був призваний до лав радянської армії, а в 1975 році був звільнений в запас.
У 1976 році був зарахований вихованцем Одеської духовної семінарії, яку закінчив у 1980 році
26 січня 1979 року одружився з Христиною Багуряк.
18 квітня 1979 року в Свято-Успенському храмі чоловічого монастиря м. Одеси був висвячений у сан диякона. Хіротонію звершив митрополит Одеський і Херсонський Сергій (Петров). 24 червня того ж року, тим же митрополитом у Свято-Вознесенському храмі (с. Нерубайське Беляївського району Одеської області) був висвячений в сан священника.
Рішенням Учбового комітету при Священному Синоді від 20 червня 1980 року за № 13 мене було направлено для пастирського служіння в Мукачівську єпархію.
За благословенням єпископа Мукачівського і Ужгородського Савви (Бабинець), згідно наказу за № 477 від 3 червня 1980 року був призначений на пастирське служіння до Свято-Михайлівського храму в с. Нове Давидково Мукачівського району Закарпатської області.
Відповідно до наказу єпископа Мукачівського і Ужгородського Дамаскіна (Бодрий) за № 81 від 2 лютого 1988 року був призначений настоятелем храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці в м. Свалява.
Згідно рішення Єпархіальної Ради був призначений благочинним Свалявского району. Відповідний наказ за № 107 єпископа Мукачівського і Ужгородського Дамаскіна (Бодрий) був виданий 10 лютого 1988 року.
24 травня 1998 року Високопреосвященнійшим архієпископом Мукачівським і Ужгородським Євфімієм (Шутак) був нагороджений церковною нагородою – правом носіння другого хреста з прикрасами, .
В 2004 році поступив до Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія, яку закінчив у 2008 році зі степенню магістр богослов’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.